Головна » 2017 » Червень » 1 » Перший Останній дзвінок у нашому закладі!
16:31
Перший Останній дзвінок у нашому закладі!

Як відомо, до 2014 року у Луганській області функціонувало лише одне вище училище фізичної культури. З початком АТО училище, нажаль, залишилося на непідконтрольній Україні території. Обдаровані діти та молодь закладу залишилися без можливості продовжувати спортивну підготовку з метою досягнення високих результатів у обраних ними видах спорту.
У зв’язку з вище зазначеним, у липні 2016 року завдяки Луганській обласній адміністрації в місті Кремінна Луганської області був створений комунальний заклад «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту». Обласна влада подарувала обдарованим дітям з Луганська та зі всіх куточків Луганської області можливість тренуватися, навчатися в сприятливих умовах і прославляти своїми перемогами у майбутньому область і Україну.
І вже після того як пролунав останній дзвінок для 91 ліцеїста в тому числі 8 випускників, можна підводити підсумки першого року роботи закладу. Так, із загальної кількості ліцеїстів, 13 прибули для навчання і тренування з окупованої території, а 4 з них - випускники. 
На сьогоднішній день в ліцеї-інтернаті відкрито 6 спортивних відділень: греко-римська боротьба, легка та важка атлетика, спортивна гімнастика, бокс та футбол, а на 2017-2018 н.р. заплановано відкриття ще 3 спортивних відділень, а саме: велоспорт, плавання і дзюдо. Всього лише за 8 місяців існування ліцею-інтернату, вихованці здобули 117 медалей на обласних, всеукраїнських та світових спортивних аренах, а вихованець відділення важкої атлетики, випускник 11 класу, Шкурський Олексій, за час навчання в ліцеї-інтернаті здобув звання майстра спорту України з важкої атлетики.
На сьогоднішній день заклад 100% забезпечений фінансуванням з обласного бюджету. Створені гарні умови для навчання, відпочинку та тренувань. Навчальні заняття проводяться в затишних, відремонтованих класних кімнатах. Кожен ліцеїст забезпечений 4-х разовим харчуванням. Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» радо допомагає в організації тренувального процесу, надаючи у користування найкращі в області спортивні майданчики.

Дітей навчає, виховує і тренує досвідчений педагогічний та тренерський колектив, серед якого є вчителі вищої та першої освітньо-кваліфікаційної категорії та тренери, які мають високі спортивні звання - заслужений майстер спорту міжнародного класу, майстер спорту України та СРСР. Вони прикладають максимум зусиль, щоб ліцеїсти показували результати у спорті та навчанні.
Досягнення спортивних успіхів — це нелегкий хліб. Наші учні мають кожний день по два тренування, окрім середи і суботи — в ці дні по одному. А також навчальний процес. І лише один вихідний — неділя!
Говорячи про плани на майбутнє, всі випускники планують продовжити навчання в учбово-навчальному інституті фізичної культури та спорту ЛНУ імені Тараса Шевченка, який зараз знаходиться в м. Кремінна.

Висловлюємо щиру вдячність всьому тренерському та педагогічному складу, всім, хто разом з нами стояв у витоків розвитку ліцею, хто не злякався труднощів (а вони були), хто будує світле майбутнє для спортсменів з різних куточків нашої області. Тренерам, які доклали немало зусиль, щоб наші діти як ті зірочки сяяли на обласних, веукраїнських та світових спортивних аренах. Вчителям та вихователям, які завжди небайдуже ставилися до наших учнів, допомагали у скрутних ситуаціях! Ви - найкращі!

Переглядів: 732 | Додав: evgenijtihonov2016 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar